We are building Europe’s largest production facility. Without a physical factory.

The future of the manufacturing industry is online. And Batchforce has been building on this since 2015. Digital is the connecting factor between purchasing and production processes in the production of custom parts. There were already more than enough factories, machines and manpower. We have created digital access for buyers and engineers to this enormous range..

Awards
Lid van

Interview

With CEO Mark Pluijmen

Question
Hoe is Batchforce ontstaan?
Answer
Twee ondernemersduo’s vonden elkaar. Zo ontstond Batchforce. Aron en Jesse hadden een bedrijf op het gebied van 3D-printing. Roy en ik waren actief op het gebied van data visualisatie. We kwamen elkaar regelmatig tegen in de Heerlense business scene. Op een goed moment zijn we samen projecten gaan doen. De klik was er meteen. In 2015 hebben we onze kennis en ervaring gebundeld en met zijn vieren de basis gelegd voor Batchforce.”
Question
Waar staat de naam Batchforce voor?
Answer
Onze focus ligt op small batch manufacturing, oftewel het produceren in kleine series. Bedrijven hebben vaak kleine aantallen custom made onderdelen nodig, maar de productie daarvan was vaak te duur of verliep te langzaam. Doordat wij via ons online productieplatform een deel van het maakproces automatiseren, is het rendabeler en makkelijker om kleine series te produceren. Batchforce staat letterlijk voor de kracht om kleine series (batches) te maken.”
Question
Wat bestel ik via het platform van Batchforce?
Answer
Het gaat altijd om custom made parts van staal, rvs, aluminium of kunststof. Het zijn vaak kleine, maatwerk onderdelen die uiteindelijk opgaan in een groter geheel. Denk bijvoorbeeld aan een onderdeel voor een prototype van een product of een onderdeel voor een machine of apparaat.
Vorige events
RapidPro 2019
14/03/2019 - Veldhoven, NL Bezoek de website
Verspanen 2019
05/02/2019 - Enschede, NL Bezoek de website
Prototyping Xpo
09/12/2018 - Kortrijk, BE Bezoek de website
TIV
15/09/2018 - Hardenberg, NL Bezoek de website
ESEF
03/06/2018 - Utrecht, NL Bezoek de website
MedTech Europe
09/01/2018 - Hamburg, DE Bezoek de website
Hannover Messe
09/03/2018 - Hannover, DE Bezoek de website
CES Las Vegas
09/01/2018 - Las Vegas, USA Bezoek de website
Vacature
(Junior) Account Executive (36-40 uur)
Stage
Sales & Marketing (MBO/HBO/WO)
Succesvolle connectie tussen de engineering en productiewereld.
Joel Ducay, Head of electronics products at Airbus